Nis

Okul sporları Geleneksel Türk okçuluğu branşında okulumuz 4 takımıyla öğretmenimiz Bilal Gökçe gözetiminde katıldı. Yıldız erkekler takılmımız bölge yarışmalarına katılma hakkı kazandı. Öğrencilerimizin müsabaka günü ulaşımını sağlayan Orhangazi Belediyesi'ne kostüm ve ekipmanlarda destek veren okul idaresine, öğretmenlerine okul aile birliği başkanına, öğrenci velilerine hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyoruz. Yarışmaya katılan tüm öğrencilerimizi tebrik ediyoruz.

Nis

Kur'an Kursumuzun Ramazan etkinliklerinden…

Nis

Ramazan boyunca hafız öğrencilerimiz tarafından mescitlerimizde mukabele okunarak hatimlerimizi gerçekleştirdik. Emeği geçen meslek dersi öğretmenlerimize ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Nis

Başı rahmet, ortası mağfiret sonu cehennemden kurtuluş olan, gönüllerin sultanı mübarek Ramazan Ayı münasebetiyle Orhangazi İmam Hatip Ortaokulu olarak Ramazan Kumanyası kampanyası hazırladık. Öğrenci-veli-öğretmen işbirliğiyle çıktığımız bu hayır yolunda, içinde 15 kalem temel gıda ürünü olan 150 adet kumanya hazırladık. Yardımlaşma ve paylaşmanın hazzını yaşayan öğrencilerimizin heyecanı, kumanyaları evlerine kadar taşıdığımız ihtiyaç sahiplerinin mutluluğunu görmek pahabiçilemez. Gönlü güzel öğrencilerimizi, bu güzel evlatları yetiştiren velilerimizi ve öğretmenlerimizi tebrik ediyoruz. Allah razı olsun.

Nis

Ramazan Ayı etkinlikleri kapsamında Okul Müdür Yardımcımız Cengiz ÖZARSLAN’ın koordinesiyle 8. Sınıf kız öğrencilerimizle iftar programımızı gerçekleştirdik. Kendisine ve öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

Nis

Ramazan Ayı etkinlikleri kapsamında yapılan bilgi yarışmalarının birincilerine ödülleri verildi. Yarışmayı düzenleyen Cevdet Dilber hocamıza teşekkür ederiz.

Nis

On bir ayın sultanı Ramazan Ayı münasebetiyle, okulumuzda meslek dersi öğretmenleri tarafından "Peygamberimizin Hayatı" temalı sınıflar arası bilgi yarışması düzenlendi. 5. Sınıflarda 5/A KK 6. Sınıflarda 6/B KK 7. Sınıflarda 7/C Dil 8. Sınıflarda 8/E sınıfları gösterdikleri üstün performansla 1. oldular. Öğrencilerimizi tebrik ediyoruz.

Nis

Okulumuzun Ramazan Ayı Geleneksel Teravih Namazı buluşması veli ve öğrencilerimizin yoğun katılımı ile Gazi Orhanbey Camiinde gerçekleştirildi. Okulumuz Md. Yrd. Cengiz Özarslan'ın koordine ettiği buluşmamıza davetimizi kırmayarak teşrif eden İlçe Kaymakamımız Zafer Karamehmetoğlu'na, ikramlarından dolayı belediye başkanımız Bekir Aydın'a, ilçe Müftümüz Yasin Yıldız'a, bizi misafir eden Gazi Orhanbey Cami görevlilerine, katılımlarından dolayı veli, öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Nis

Meslek dersi öğretmenlerimize emeklerinden dolayı teşekkür ederiz.

Nis

Tarihi gezilerimiz kapsamında izcilik faaliyetlerimizin bu seferki durağı İznik oldu.

Mrt

"12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif ERSOY'u Anma Günü" ile "18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitleri Anma Günü" etkinlikleri kapsamında İlçe müftülüğü tarafından düzenlenen "Ortaokul Öğrencileri Arası Ezbere Şiir Okuma" yarışması ödülleri verildi.

Şiir okuma yarışmasında okulumuz öğrencilerinden Şeyma SUSAM birinciliği, Nisanur VATANSEVER ikinciliği,  Şüheda KAARAŞUT üçüncülüğü kazandı.

Yarışmada emeği geçen öğretmenlerimize teşekkür ediyor, ilk üç dereceyi alan öğrencilerimizi tebrik ediyoruz.

Mrt

12 Mart İstiklal Marşı´nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Programını 12 Mart Salı günü Orhangazi İmam Hatip Ortaokulu öğretmen ve öğrencileri olarak coşku ve duygu dolu bir programla Orhangazi Kültür Merkezinde gerçekleştirdik.

12 Mart İstiklal Marşının Kabulü 'nün 103. Yıldönümü ve Mehmet Akif Ersoy' u anma günü programı, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Programa Orhangazi Kaymakamı Sayın Zafer KARAMEHMETOĞLU, Orhangazi Belediye Başkanı Bekir AYDIN, Orhangazi Cumhuriyet Başsavcısı Enis TEKGÜL, İlçe Emniyet Müdürü Erol YAVUZ, İlçe Jandarma Komutanı Selim KURTOĞLU, İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Mustafa SAKARYA, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Emel DEDE, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Okul Müdürümüz Ömer ADİBEŞ' in gerçekleştirdiği açılış konuşmasının ardından 12 Mart İstiklal Marşı´nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Programı kapsamında düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Programda okunan şiirler, türküler, oratoryo gösterisi ve İstiklal Marşı’nın kabulü tiyatrosu izleyenlerden büyük beğeni topladı.

Başta program koordinatörü okul Müdür Yardımcımız Cengiz Özaslan olmak üzere programın akışını yöneten Türkçe öğretmenimiz Seda Gürbüz’e, sunucumuz Mustafa Demirkan’a ve programda emeği geçen tüm öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Mrt

“ENSAR POTASI” Projesi kapsamında Hataya gönderdiğimiz oyuncaklar sahiplerine ulaştı. Projeye öncülük eden Cevdet Dilber öğretmenimize ve destekleyen herkese teşekkür ederiz.

“Sevdiğiniz şeylerden Allah yolunda harcamadıkça gerçek iyiliğe asla erişemezsiniz. Her ne sarf ederseniz şüphesiz ki Allah onu hakkıyla bilendir.” (Ali İmran/ 92)