Haz

GELENEKSEL ÇOCUK OYUNLARI TURNUVASINDA İLÇE BİRİNCİLİĞİ -Geleneksel çocuk oyunları turnuvası mendil kapma oyununda Yıldız Erkekler takımımız ilçe 1. si Öğrencilerimizi tebrik eder Öğretmenimiz Seydahmet Keskin'e emeklerinden dolayı teşekkür ederiz.

Haz

7 Haziran Çarşamba günü Orhangazi Kültür Merkezinde Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü bünyesinde yürütülen İmam Hatip Şenlikleri düzenlendi. Orhangazi İmam Hatip Ortaokulu, Orhangazi Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Süleymanşah Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerinin yıl içerisinde yaptıkları kurslar, etkinlikler ve projeler standlar kurularak sergilendi. İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Sakarya da sergiyi gezerek okulların yapmış oldukları faaliyetleri özenle inceledi. Daha sonra Bursa/Osmangazi Mihraplı Abdulkadir Can Anadolu İmam Hatip Lisesi Musiki Proje Okulu, Musiki Korosunun konseri ile etkinliğe devam edildi. Konserde kültürümüzde önemli yer tutan tasavvuf, Türk Halk müziği ve Türk Sanat müziği eserlerine yer verildi. Musiki Proje Okulu müdür yardımcısı, ünlü gazelhan Bekir Çiçek`in şefliğini yaptığı konser, İzleyenlerin  beğenisini kazandı. Konser sonrası Orhangazi İmam Hatip mezunları derneği ORİMDER katkısıyla pilav günü etkinliği gerçekleştirildi.

Etkinlikte emeği geçen herkese teşekkür ederiz.

Haz

İmam Hatip mezunu, mensubu, muhibbi, uzaktan yakından tüm halkımız programımıza davetlidir.

Haz

Yoğunlaştırılmış Dil Programı dahilinde olan 5 ve 6. Dil sınıflarımız Din öğretimi tarafından sene sonu İngilizce Kazanım Değerlendirme Sınavı oldular.

Haz

Okulumuzda 29 Mayıs Pazartesi günü Tam Zamanlı LGS Provası olarak Deneme Sınavı yapıldı. Sınav öğrencilerin 09.00'da kontrollü bir şekilde salonlara alınması ile başlayıp lgs ile eşzamanlı bir şekilde sözel ve sayısal kısımları uygulandı. Lgs de geçerli olacak tüm kuralların uygulandığı sınav, öğrencilerimiz için güzel bir deneyim ve tecrübe oldu.

May

Okulumuzun 8A sınıfı öğrencileri ile gittiğimiz piknikte kültürümüzün vazgeçilmez parçalarından olan " Türk kahvesi" pişirme yarışması düzenledik. Öğretmenlerimizin jüri üyeliğini yaptığı yarışma çok eğlenceli dakikalara sahne olurken öğrencilerimiz "yaparak-yasayarak öğrenmenin tadına vardılar. Piknikte ve yarışmada emeği geçen tüm öğrenci ve öğretmenlerimize teşekkür ediyoruz.

May

Okulumuz 7-C Dil sınıfı İngilizce Öğretmenleri Ayşegül Kolay rehberliğinde proje ödevi olarak kendi İngilizce hikaye kitaplarını yazdılar. Resimli birer kitap oluşturan öğrenciler hikayelerini okuldaki diğer sınıflara bahçede ikramlar eşliğinde anlattılar.

May

Bursa Hava Sporları alanında yarışmaya katılan öğrencimiz Nisanur Vatansever il birinciliğini kazanarak Eskişehir'de yapılacak olan Türkiye şampiyonasına katılmaya haz kazanmıştır. Öğrencimizi tebrik ederiz.

May

"Her sınıfın bir yetim kardeşi var" kampanyasına en çok destek veren 4 sınıfı Osmangazi macera parkına, hayvanat bahçesine, botonik parka gezi yapılmıştır. Geziye destek veren Orhangazi  Belediye başkanı Bekir AYDIN 'a teşekkür ederiz.

Nis

Okulllar arası satranç yarışmasında öğrencilerimiz küçüklerde ilçe 1. ve 4.lüğü Büyüklerde ilçe 1. ve 3.lüğü elde etmiştir. Öğrencilerimizi tebrik ederiz. Öğretmenimiz Aydın KORKMAZ'a emeklerinden dolayı teşekkür ederiz.

Ekm

TEKNOFEST KARADENİZ kapsamından Engelsiz Yaşam Teknolojileri kategorisinde 11309 takım içersinden Trabzonda finale katılan takımımız okulumuz tarafından ödüllendirildi.

Ekm

Dünya Etnospor Konfederasyonu tarafından düzenlenen 4. Dünya Göçebe Oyunları Bursa'nın İznik ilçesindeki İznik Gölü kıyısında oluşturulan alanda gerçekleştirildi. Belediyemiz tarafından sağlanan ücretsiz servislerle okulca tüm etkinliklere katılma imkanı bulduk. Atlı okçuluk, aba güreşi, mas (ağaç) güreşi ve birçok gösteri izledik. Çocuklar için düzenlenen bütün oyun ve etkinliklere katıldık. Öğrencilerimiz gönüllerince eğlendiler. Emeği geçen tüm idareci ve öğretmenlerimize teşekkür ediyoruz.

30.09.2022

TÜBİTAK 4006 BİLİM FUARIMIZ

9. TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarımızı 8- 9 Haziran tarihleri arasında 20 projeyle 12 danışman öğretmen 59 öğrenciyle gerçekleştirdik.

Bilim Fuarımıza Orhangazi Kaymakamı Sayın Süleyman ÖZÇAKICI, Kaymakam Refiki Muhammed Sadi TAŞYAPAN, İlçe Emniyet Müdürü Ercan GÜLTAŞ, İlçe Jandarma Komutanı Hamit ŞANLITÜRK, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa SAKARYA, okul müdürleri ve öğretmenler katıldı. Bilim Fuarı açılışını protokol üyeleri yaptı. İlçe Kaymakamı Sayın Süleyman ÖZÇAKICI tüm proje stantlarını gezerek görevli öğrenci ve öğretmenlerden projelerle ilgili bilgi aldı. Projelerde görev alan tüm öğrenci ve öğretmenleri tebrik etti.