Mrt

Din Öğretimi G. Müdürlüğü "Vakti Kuşanmak" çalışma etkinliği kapsamında Orhangazi İmam Hatip Ortaokulu olarak,  öğrencilerde namaz şuuru oluşturmak adına, bugün sabah namazı buluşmasını Yavuz Selim Camiinde kılarak, Diyanet Gençlik Merkezi bünyesinde etkinlikler gerçekleştirdik.

Camii sahipliliği ve ikramlarindan dolayı İmam Hatip İsa ŞAHiN Hocamıza teşekkür ediyoruz.

"İmam Hatip Gençliğimiz, Geleceğimizdir."

Mrt

26 Şubat itibariyle Kız ve Erkek Mescidimizde 13.00- 13.30 arası mukabele programımız başlayacaktır.

Ramazan başlayana kadar mukabele sonrası katılım sağlayan öğrencilerimize ikramlarda bulunulacaktır.

Şbt

Çedes projesi kapsamında Burcu Diler ve Fatma Zehra İlhan hocalarımızın eşliğinde öğrencilerimizle Yavuz Selim Camiine gittik.Orada cami hocalarımız tarafından öğrencilerimize  çiğ köfte ikramı yapıldı. Caminin altında bulunan gençlik merkezinde öğrencilerimiz çeşitli oyunlarla eğlenceli vakit geçirdiler .Ardından öğrencilerimizle ikindi namazını cemaatle  kıldık.

Şbt

Okulumuzda, Yoğunlaştırılmış Dil Programı kapsamında 5-6-7 dil sınıflarına 1.Dönem Kazanım Değerlendirme Sınavı uygulandı.

Şbt

Orhangazi İmam hatip ortaokulu LGS danışmanlık hizmetleri kapsamında ogrenci bilgi ve tecrübe paylaşımı gerçekleştirildi.  2022/2023 eğitim öğretin yilinda okulumuzdan mezun olarak   İnegöl Mediha Hayri Çelik Fen lisesini kazanan öğrencimiz  Zeynep Hüma ÖZARSLAN 8.sinif öğrencileri ile  görüşerek deneyimlerini anlattı.

Lgs süreci ile ilgili soru çözüm teknikleri  , zaman yönetimi , kaynak seçimi,   stres ve  heyecan kontrolü  ile verimli ders calisma konusunda tecrübelerini  aktardi.Bu verimli ve güzel ziyareti nedeniyle öğrencimize tesekkur ederiz.

Şbt

Sada projemizin Aralık ayı etkinliği olan Türk Sanat müziğimizin öğrencilere tanıtılması etkinliğini okulumuz salonunda gerçekleştirdik. Öğretmenlerimizinde destek verdiği proje büyük beğeni toplayarak salondaki tüm öğrencilerin katılımıyla son buldu.

Şbt

Millî Eğitim Bakanlığınca 21 Nisan 2024 tarihinde gerçekleştirilecek İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı Başvuru ve Uygulama Kılavuzu yayımlandı.

Kılavuzda resmî ve özel ortaokullar, imam hatip ortaokulları ile özel eğitim ortaokullarının 5, 6, 7 ve 8'inci sınıfları ile ortaöğretim kurumlarının hazırlık, 9, 10 ve 11'inci sınıflarında eğitim gören öğrencilere yönelik yapılacak olan bursluluk sınavı ile ilgili usul ve esaslara yer verildi.

Bu yıl 21 Nisan tarihinde gerçekleşecek olan sınava başvurular, 13 Şubat 2024 ile 1 Mart 2024 tarihleri arasında yapılacak.   Yurt dışında e-Okul sistemine kayıtlı Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan öğrenciler sistem üzerinden, KKTC vatandaşı olan öğrenciler ise KKTC kimlik numarası ile eğitim ataşeliği veya eğitim müşavirliği üzerinden başvuru yapabilecek ve sınavda özel eğitim ihtiyacı olan öğrencilere sınav tedbir hizmeti verilecek.   5, 6, 7 ve 8'inci sınıf öğrenciler ile hazırlık sınıfı öğrencilerine 80 soru sorulacak Sınav, Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığının belirlediği kazanımlar kapsamında uygulanacak. Sınavda 5, 6, 7 ve 8. sınıf öğrencileri ile hazırlık sınıfı öğrencilerine dörder seçenekli 80 soru sorulacak ve 100 dakika süre verilecek. 9, 10 ve 11. sınıf öğrencilerine ise dörder seçenekli 100 soru sorulacak ve 120 dakika süre verilecek.   Kılavuza göre fotoğraflı sınav giriş belgesi, sınav tarihinden en az 7 gün önce www.meb.gov.tr internet adresinden alınabilecek. Sınav, 21 Nisan 2024 Pazar günü Türkiye saatiyle 10.00'da başlayacak.   Sınav sonuçları, 17 Mayıs 2024 tarihinde "www.meb.gov.tr" internet adresinden ilan edilecek.   Daha önce öğretim yılı bitmeden yapılan bursluluk sınavları, koronavirüs salgını nedeniyle eylül ayı itibarıyla gerçekleştiriliyordu. Bu yıl 2023 - 2024 eğitim öğretim yılı sona ermeden yaz tatili öncesinde öğrencilerin güncel bilgileriyle sınava girebilmeleri için sınavın 21 Nisan 2024 tarihinde, eğitim öğretim yılı tamamlanmadan yapılmasına karar verildi.

Başvuru ve Uygulama Kılavuzu için tıklayınız.

Ock

Yalova Üniversitesi Rektörü Sayın Prof. Dr Mehmet BAHÇEKAPILI okulumuza ziyaret gerçekleştirdiler. Nazik ziyaretleri sebebiyle kendilerine teşekkür ediyoruz.

Ock

Genç Nida Kur'an-I Kerimi Güzel Okuma (Kız) Yarışmasında öğrencimiz Eslem Nisa DENİZ Dördüncü olmuştur. Kendisini kutluyor, yarışmaya hazırlayan öğretmenlerimizi tebrik ediyoruz.

Ara

"Dilimizin Zenginlikleri Projesi" Etkinlikleri kapsamında, Yunus Emre ile ilgili pano çalışmaları gerçekleştirildi.

DEVLET BURSUYLA YURT DIŞINDA YÜKSEK LİSANS VE DOKTORA İMKANI

Ara

"İmam Hatip Gençliğimiz, Geleceğimizdir."

Ara

Din Öğretimi Genel Müdürlüğü Sada projesi aralık ayı etkinliğimizde Türk Sanat müziğinin öğrencilerimize tanıtılması için projeye dahil ettiğimiz gezimizi gerçekleştirdik. Bursa Mihraplı Abdülkadir Can Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin musiki bölümünü öğrencilerimizle gezerek, kıymetli öğretmen ve öğrencilerinin bizler için hazırladığı Türk müziği eserlerini dinledik.