Ekm

Size kendi aranızdan öyle bir Peygamber geldi ki zahmete uğramanız ona ağır gelir. Kalbi üstünüze titrer, müminlere karşı pek şefkatli ve merhametlidir.

-Tevbe 128-

Mevlid Kandilimiz mübarek olsun.

Eyl

8.sınıf Velilerimize yönelik sene boyunca yürütülecek LGS Hazırlıkları, Destekleme ve Yetiştirme Kursları, Ders programları ile ilgili okul müdür yardımcımız Cengiz Özarslan ve rehber öğretmenlerimiz Burcu Gül Şöhret ile Hacer Keser tarafından senebaşı Veli Bilgilendirme Toplantısı düzenlendi. Toplantıya katılan velilerimize teşekkür ediyor, eğitim öğretim yılının hayırlı olmasını temenni ediyoruz.

// 20.09.2023

Eyl

Okulumuzda uzun yıllar görev yapan eski Müdür Yardımcımız Ramazan Bayar ile uzman öğretmenlerimizin hazırlamış oldukları kahvaltıda buluştuk. Kendisine okulumuza vermiş olduğu emeklerden dolayı teşekkür eder yeni görev yerinin hayırlı olmasını dileriz.

// 08.09.2023

Eyl

Temeli Türk kültürüne dayanan, toplumsal değerlerini içinde barındıran, milli heyecanı yansıtan, milli birlik ve beraberliğimize katkı sağlayacak projemiz “Kültürümün Sesi” SADA Programı kapsamında DOGM tarafından destek kazanmıştır.

Haz

5.sınıf kayıtlarımız 3 Temmuz da başlayacaktır.

Haz

"Her veda, her zaman bir sonraki merhabayı daha da yakınlaştırır."

2022-2023 Mezunlarımız

Yolunuz açık olsun…

Haz

2022 2023 eğitim öğretim yılı karne töreniyle sona erdi. Bir sene boyunca çeşitli alanlarda başarılı olan öğrencilerimize belgeleri ve ödülleri takdim edildi. Öğrencilerimize başarılar diler bir sene boyunca emek veren tüm öğretmen ve personelimize teşekkür ederiz.

İyi tatiller….

Haz

15 Haziran Perşembe günü İznik Gölü Çamlık korosunda okul yıl sonu piknik ve uçurtma şenliği etkinliklerini gerçekleştirdik. Uçurtmalarıyla kıyasıya yarışan öğrencilerimizden Z.E.B. en iyi uçurtma uçurma kategorisinde birinci olurken en iyi uçurtma tasarım ödülünü ise İ.Ö. S. aldı. Çok keyifli ve güzel bir gün geçiren öğrencilerimiz Seydahmet öğretmenimizin kurduğu parkurda da kıyasıya yarıştılar.

İSTANBUL GEZİSİ

7C Dil sınıfı öğretmenleri Gülşen Temur rehberliğinde 14 Haziran Çarşamba günü İstanbul gezisi gerçekleştirdi.

Öncelikle Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesinde kahvaltı yapıp okulu gezerek tanıma imkanı buldular. Daha sonra Türkiye’nin vitrini olan ve yerli, yabancı turistlerin İstanbul turlarında ilk adresi olan Miniatürk ile kısa sürede muhteşem bir Türkiye turu atma fırsatı buldular.

Gezimiz dönemin Osmanlı padişahı Kanuni Sultan Süleyman'ın emriyle 1551-1558 yılları arasında dünyaca ünlü Osmanlı mimarı Mimar Sinan tarafından yapılan ve  bir mimari şaheser olan Süleymaniye Camii ziyareti ile devam etti. Süleymaniye Camii, Klasik Osmanlı mimarisinin en önemli örneklerinden biri. Her biri 3 şerefeli 75 metre yüksekliğinde 4 minareye sahip olan caminin kubbesi 53 metre yüksekliğindedir.

Bir sonraki durak görkemli İstanbul tarihinin izlerini sürebileceğimiz en önemli kültür varlıklarının başında gelen Yerebatan Sarnıcı Müzesi oldu. Doğu Roma İmparatoru I. Justinianus (527-565) tarafından yaptırılan bu büyük yer altı sarnıcı, suyun içinden yükselen ve sayısız gibi görülen mermer sütunlar sebebiyle halk arasında “Yerebatan Sarayı” olarak isimlendirilmiştir.

Daha sonra dünyanın en ünlü camilerinden biri olan Sultanahmet Camii ve Ayasofya ziyaret edildi.

Sonrasında İstanbul’un fethinin ardından Fatih Sultan Mehmed tarafından 1460-1478 yılları arasında yaptırılmış olup takip eden padişahların yaptırdıkları ilave yapılarla günümüzdeki hâlini alan Topkapı Sarayı gezildi. Gezimiz tekne turu ile sonra erdi.

Haz

Okulumuzda İngilizce  öğretmeni Recep Çelik'in danışmanlığında yapılan e twinning projesinde okulumuz Avrupa kalite etiketi almıştır. Öğretmenimize teşekkür ederiz.

Haz

12 Haziran Pazartesi günü 5C Dil sınıfı Burcu D. Yıldız rehberliğinde "Enlish Day" etkinliği gerçekleştirdi. Hazırlamış oldukları ingilizce gtiyatro ve gösterilerle herkesin beğenisini topladılar. Emek veren sınıf öğretmenlerine ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

//12 Haziran 2023

Haz

İlçemizde düzenlenen İngilizce festivaline dil sınıflarımız oyun ve hikaye standlarıyla katıldı. 2 boyunca süren festivalde emeği geçen İngilizce öğretmenlerimize ve dil sınıflarımıza teşekkür ederiz.

Haz

Öğrencimiz Safiya Mohamed Abdel Baky ilçemizde düzenlenen Spelling Bee (İngilizce Heceleme) yarışmasında ilçe 2.si olmuştur.