Ara

Din Öğretimi Genel Müdürlüğü Sada projesi  Kasım ay'ı etkinliğinde öğrencilerimize Türk Müziği türlerinden;Türk Sanat Müziği, Türk Halk Müziği, Türk Pop Müziği, Tasavvuf Müziği ve Mehter müziği ile ilgili bilgilendirme yapıldı. Proje kapsamında yer alan etkinlikler öğrencilere tanıtıldı. Aralık ayı projesi olan Türk sanat müziği ile ilgili çalışılacak eserler dinletilerek projenin ilk ayağı tamamlandı.

Ara

Okulumuzun ve Halk Eğitimin ortaklaşa açtığı hafızlık kursu talebeleri ile birlik ve beraberliğimizi pekiştirmek ve hafta içinde dersten sonra Kur'an kursuna gelmeyi tercih eden talebelerimizle hafta sonu etkinliği olarak Diyanet Gençlik merkezine gidilmiş, oyunlar oynanmış ve Yavuz Selim Camiinde öğle ve ikindi namazları cemaatle kılınmıştır.

Ara

7.sınıf öğrencilerimize yönelik düzenli ve disiplinli çalışmanın önemi, bir sonraki sene girecekleri LGS sınavı için şimdiden yapmaları gerekenler, Nisan da yapılacak olan Bursluluk sınavı hazırlıkları, deneme sınavı uygulamaları vb konularda bilgilendirme için düzenlediğimiz Veli Toplantımıza velilerimizin yoğun katılımı oldu. İki aşamalı olarak düzenlediğimiz toplantının ilk kısmında okul müdür yardımcımız Cengiz Özarslan genel değerlendirme ve bilgilendirme yaptı. İkinci kısımda ise şube rehber öğretmenlerimiz kendi sınıfları ile ilgili birebir bilgilendirmelerde bulundu. Ders öğretmenlerimiz de sınıflara girip değerlendirme yaparak destek verdi. Toplantıda ayrıca meslek dersleri öğretmenimiz Selahattin Siyambaş tarafondan çocuklarda Teknoloji Bağımlılığı ile Mücadele konulu bir sunum yapıldı.

Toplantımıza yoğun ilgi ve katılım gösteren velilerimiz açısından da verimli geçtiği temennisi ile emek veren idareci ve öğretmenlerimiz başta olmak üzere velilerimize teşekkür ederiz.

Ara

Orhangazi Yeni Gürle'ye izcilik faaliyetleri kapsamında yürüyüş gezisi düzenlendi. Hakan ÖZDEMİR hocamıza mihmardarlığından dolayı teşekkür ediyoruz.

Ara

Din Öğretimi G. Müdürlüğü "Vakti Kuşanmak" çalışma etkinliği kapsamında Orhangazi İmam Hatip Ortaokulu olarak,  öğrencilerde namaz şuuru oluşturmak adına, bugün sabah namazı buluşmasını Gazi Orhan Bey Camiinde gerçekleştirdik.

Camii sahipliliğinden dolayı İmam Hatip Mümtaz ŞAHiN Hocamız ve çalışma arkadaşlarına, ikramları için de esnaf kardeşlerimize teşekkür ediyoruz.

Ara

Öğrencilerimizin gözünden Mescidi Aksa’ nın kalemlerine yansıyan resimleri...

Ara

Din Öğretimi Genel Müdürlüğü "Vakti Kuşanmak" çalışma etkinliği kapsamında Orhangazi İmam Hatip Ortaokulu olarak, öğrencilerde namaz şuuru oluşturmak adına, bugün sabah namazı buluşmasını Kubbeli Camiinde gerçekleştirdik. Ev sahipliği ve ikramları için Ertuğrul Kur'an Kursu Derneği Başkanı Zekeriya KÖROĞLU hocamıza teşekkür ediyoruz.

Ara

Okulumuz öğrencilerinden anlamlı ve duyarlı bir hareket. Gazze için Kültür Merkezi girişinde Hayır çarşısı kuran İHH Orhangazi Şubesi’ ne Müdürümüz Ömer Adıbeş ve Müdür Yardımcımız Cengiz ÖZARSLAN ile birlikte 100 adet kumbarayı IHH yöneticilerine teslim eden öğrenciler harçlıklarını Filistinlilere göndermiş oldular. IHH yöneticileri ise öğrencilere teşekkür ederek belge takdim etti.

Ekm

25 Ekim Çarşamba günü 2023-2024 Eğitim Öğretim yılı 1. Dönem Okul- Aile birliği toplantımızı gerçekleştirdik.

Ekm

24 Ekim Salı günü Kaymakam Zafer KARAMEHMETOĞLU okulumuzu ziyaret etti.  Okulu gezerek incelemelerde bulunan Kaymakam KARAMEHMETOĞLU yetkililerden bilgi aldı. Öğrenciler ve öğretmenlerle  sohbet ederek yeni eğitim yılında eğitimcilere ve öğrencilere başarılar diledi. Kaymakam Zafer KARAMEHMETOĞLU' na İlçe Belediye Başkanı Bekir AYDIN ve İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Mustafa SAKARYA eşlik etti.

Ekm

Orhangazi 4. Kitap Günleri Kültür ve Gençlik Merkezinde başladı. Öğrencilerimizle fuarı gezerek değerli yazarımız Tuncel Altınköprü'nün "Çocukta Başarı" adlı konferansına katılım sağladık.

Ekm

Codeweek Haftası bu yılki teması Cumhuriyetin 100. Yılı. 6. sınıf öğrencilerimiz ile 100. Yıl temalı kodlama etkinliklerimizi gerçekleştirdik.